Nostalgie

Beste BCM’ers,

Soms komen veranderingen met groot tromgeroffel op ons af, andere keren voltrekt zich een gedaantewissel bijna geruisloos. Al sinds 1998 heeft BCM zonder onderbreking iedere dinsdag van 19u tot 22u de terreinen van de toen net vernieuwde sporthal in gebruik genomen. Velen van ons kennen deze sporthal dan ook door en door. We herkennen de vertrouwde geur zodra we de zaal binnenkomen. We weten dat de basketring zelden een goede aanwijzing is of een pluim binnen of buiten zal vallen, en op welke twee terreinen de smash of drop door het midden heel wat centimeters lager mag vallen. We weten waar we de tegenstander een loer kunnen draaien bij laaghangende zon, en welke druppels er afkomstig zijn van de regen die door het dak sijpelt, of eerder wijzen op inspanningen bij ietwat zomerse temperaturen. De temperatuur en het debiet van de douches kent voor ons geen geheimen meer, en allicht vinden we ook blindelings de weg van de kleedkamer naar de cafetaria.

En toch was 17 december 2019, voor velen niet bewust, een mijlpaal. Het was namelijk de allerlaatste keer dat we ons zorgvuldig opgebouwde thuisvoordeel hebben kunnen inzetten, of toch op dinsdagavond. De verandering is er, onontkoombaar. Vele flowcharts, exceltabellen, werkgroepvergaderingen, vertragingen, budgettekorten en transitiemanagement verder is hij daar: de langverwachte nieuwe sporthal. Komende dinsdag op 7 januari huldigen we niet alleen het nieuwe badmintonjaar in, maar ook de nieuwe sporthal.

Jullie worden dan ook vanaf 20u (!) verwacht om deze nieuwe sporthal spelenderwijs in te wijden. Een half uur korter, maar wel intensiever, want we hebben maar liefst twaalf terreinen ter beschikking. Vanaf 22u30 doen we er nog een schepje bovenop, want dan zijn jullie van harte welkom voor een hapje en een drankje bij Lieve in de cafetaria, onze nieuwe rots in de branding.

Maar BCM zou BCM niet zijn mocht het niet nog een verrassing in petto hebben voor wie teveel heimwee heeft. Vanaf nu kan je ook iedere vrijdag van 20u30 tot 23u badmintonnen, en dat in de oude vertrouwde sporthal. Hehe, wat een opluchting!

Pas jullie kalenders aan, gebruik kop of munt om te kiezen of je nu op dinsdag of vrijdag komt, of kom gewoon naar beide badmintonavonden. Het hoeft niet altijd of-of te zijn.

Een gelukkig, gezond en sportief 2020 gewenst!

Het BCM bestuur

Praktische info

  • Wekelijks op dinsdag, 20:00 – 22:30, nieuwe sporthal, 12 terreintjes
  • Wekelijks op vrijdag, 20:30 – 23:00, oude sporthal, 10 terreintjes

Kalender 2020

  • Dinsdag 7 januari, nieuwjaarsreceptie
  • Vrijdag 24 janurai, start om 21:00 i.p.v. 20:30
  • Vrijdag 13 maart, helaas GEEN badminton, en misschien maar goed ook, op een vrijdag de 13e
  • Vrijdag 17 april, helaas GEEN badminton
  • Zondag 26 april, BCM-tornooi
  • Vrijdag 15 mei, helaas GEEN badminton
  • Zaterdag 27 juni, eindeseizoensactiviteit