Over de club

BC Merelbeke is een recreatieve badmintonclub, aangesloten bij badminton vlaanderen, die iedere dinsdag- en vrijdagavond van 20u tot 22u30 de sporthal van Merelbeke als thuisbasis heeft.

Iedere dinsdag en vrijdag van augustus t.e.m. juni verzamelt badmintonminnend Merelbeke (en omstreken) in de sporthal van Merelbeke. Van jong tot oud, van beginnend tot gevorderd, van grote mond tot klein hartje,… Eens je de sporthal binnen stapt, worden armen en benen opgewarmd, technieken geoefend en tactieken besproken, in de hoop toch maar dat tikkeltje beter te zijn dan de tegenstander van het moment*. Jaarlijks worden ook een aantal trainingen voorzien, voor zowel beginners als gevorderden.

Na de strijd wordt de avond voortgezet aan de toog, voor een kleine analyse van de gespeelde match, of voor een dorstlessende aquarius of gineau, een verfrissende pint, chips of kaas tegen de kleine honger, of een slaapmutsje voor het slapengaan. Speciale gasten kunnen zich zelfs verwarmen aan verse soep of een Jupiler Blue.

Op regelmatige basis gaan we met een aantal geïnteresseerden naar een tornooi, en uiteraard organiseert de club ook jaarlijks een eigen tornooi (in het voorjaar).

* Opgelet: leden van BCMerelbeke hebben een verhoogde kans op stijve spieren, evenals een houterig, slaperig en/of katerig gevoel op woensdag (en zaterdag). Bij uitzonderlijke gevallen werden zelfs al bijwerkingen geconstateerd die zich tot op donderdag lieten voelen. BCMerelbeke is niet verantwoordelijk voor een verminderde werkproductiviteit op bovengenoemde dagen.

 

Lid worden

Wie lid wenst te worden komt op dinsdagavond of vrijdag langs in de sporthal van Merelbeke, waar iemand van het bestuur je graag meer uitleg geeft.