Nieuwjaarsbrief 2022

Beste vrienden en vriendinnen van de badminton,

Het nieuwe jaar is ingezet, dus wordt het stilaan hoog tijd voor onze nieuwjaarsbrief. Wie zich verwacht aan een mooi stukje proza met spitsvondige wendingen, ontroerende onthullingen of hartverwarmende taferelen moet ik echter teleurstellen. Dit jaar neem ik het even over van onze professionele nieuwjaarsbrievenschrijfster. Verwacht je daarentegen aan een droge en saaie opsomming van wat er BCM-gewijs te gebeuren staat in 2022. Of vooral, wat er niet te gebeuren staat in 2022, maar daar komen we later toe.

Laat ik me eerst en vooral excuseren voor het laattijdig versturen van de nieuwsbrief. Zoals steeds ben ik daar veel te laat aan begonnen, maar goed, ik had het nogal druk met het bekijken van de vlekkeloze lancering van de James Webb telescoop (waardoor hij langer selfies zal kunnen nemen dan verwacht), het opvolgen van de schaats-matrix bij onze noorderburen (de kwalificatie matrix voor de olympische winterspelen, niet te verwarren met de naar-het-schijnt prachtige nieuwe Matrix film. Deze heb ik nog niet gezien – dus geen spoiler alerts, a.u.b. – maar het staat dus op m’n todo lijst, maar eerst moet ik dus nog een yak scheren, wat sluikreclame maken voor de gratis en vrije creative commons web comic Pepper & Carrot, nog eens ranten over NFT’s en deze nieuwjaarsbrief schrijven.) en het berekenen van de duurtijd van de Covid-pandemie. Volgens het Griekse alfabet zitten we trouwens iets over halfweg tussen alfa en omega. Nog even volhouden dus!

Ben je nog mee? Of was de vorige paragraaf gewoonweg te chaotisch en verwarrend? Goed, want in navolging van onze talrijke regeringen is dat de nieuwe stijl. Gelukkig doet het BCM-overlegcomité hier niet aan mee en deelt ze haar beslissingen op een transparante manier via deze nieuwsbrief.

Ten eerste is de nieuwjaarsreceptie van 4 januari geannuleerd (tenzij ons beroep bij de Raad van State nog tijdig wordt gehoord). Ten tweede valt, naar alle waarschijnlijkheid, ons BCM tornooi van zondag 24 april te midden van de sigma golf en wordt deze dus voor alle zekerheid vervangen door een BCM-wandeling met aansluitend een covid-safe hapje en drankje. (Ine schuimt momenteel alle foodtrucks af op zoek naar de lekkerste hapjes street food.) Tenslotte zijn er nieuwe BCM T-shirts in aantocht. Het pasmodel voor elke maat zal binnenkort beschikbaar zijn voor wie eentje (of meerdere) zou willen bestellen.

Ondanks deze onzekere tijden kijken we toch een beetje hoopvol naar 2022. Het ziet er alvast naar uit dat we de rest van het seizoen ongehinderd kunnen badmintonnen, zowel op dinsdag als op vrijdag. En we kijken ook uit naar de dag dat we weer kunnen genieten van de après badminton.

Of zoals met de woorden van wijlen Desmond Tutu: “Hope is being able to see that there is light despite all of the darkness.”

We zien jullie graag (terug op het badmintonveld),
Happy 2022,
het BCM-Bestuur

 

Artwork by David Revoy (www.peppercarrot.com) under the Creative Commons Attribution 4.0 International license

Artwork by David Revoy (www.peppercarrot.com) under the Creative Commons Attribution 4.0 International license

 

Artwork by David Revoy (www.peppercarrot.com) under the Creative Commons Attribution 4.0 International license

Artwork by David Revoy (www.peppercarrot.com) under the Creative Commons Attribution 4.0 International license